Ταυρομαχίες και flamenco!

ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

Με περισσότερες από 320 μέρες ηλιοφάνειας ετησίως, η Ανδαλουσία, ένα κομμάτι Αραβίας στην καρδιά της Ισπανίας, αποτελεί έναν αγαπημένο τουριστικό προορισμό όλον τον χρόνο.

Ταξιδέψτε στην ευλογημένη γη του ισπανικού Νότου που ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά της χώρας και αφουγκραστείτε την παθιασμένη σπανιόλικη ψυχή να χτυπά δυνατά στα πλακόστρωτα σοκάκια και τις πλατείες της Σεβίλλης, της Γρανάδας και της Κόρδοβας.
Η κεραμόσκεπη μαυριτανική γειτονιά Albayzin. Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης

Η κεραμόσκεπη μαυριτανική γειτονιά Albayzin.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης
Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Guadalquivir και λουσμένη από τον λαμπρό μεσογειακό ήλιο, η Σεβίλλη κουβαλά τη μαγεία αιώνων πολιτισμού, με εμφανή τα σημάδια της αναγεννησιακής Ανδαλουσίας. Μεγάλη η ποικιλία των αρχιτεκτονημάτων της χιλιοτραγουδισμένης πρωτεύουσας της Ανδαλουσίας: ο Καθεδρικός Ναός με τον τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου, το σύμπλεγμα παλατιών Alcazar, η εκκλησία Iglesia de Santa Anna, η Βασιλική Basilica de la Macarena, η πλατεία Plaza de Espana, ο πύργος Torre del Οro, η αρένα Ρlaza de toros de la Real Maestranza…
Στη Γρανάδα, τη «Δαμασκό της Ανδαλουσίας», οι Αραβες άφησαν βαθιά σημάδια στην αρχιτεκτονική και την κουλτούρα της πόλης. Θα το διαπιστώσετε όταν ξεναγηθείτε στο παλάτι Alhambra (ένα εξαίρετο δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα) και στην παλιά πόλη Albayzin, με τα ασπρισμένα κεραμόσκεπα σπίτια.
Αντίθετα, η Γρανάδα της Αναγέννησης σας περιμένει στον Καθεδρικό Ναό, στο βασιλικό παρεκκλήσι Capilla Real και στην εκκλησία Iglesia de Santa Anna, ενώ μέσα στις μισοσκότεινες σπηλιές της Sacromonte, της περίφημης γειτονιάς των Τσιγγάνων, παρακολουθήστε αυθεντικές παραστάσεις flamenco.
Η ιστορική διαδρομή της Κόρδοβας αποτελεί την απεικόνιση των διαφορετικών πολιτισμικών επιρροών που διαμόρφωσαν την ταυτότητα της πόλης ανά τους αιώνες – και εδώ, τον πρώτο λόγο έχουν οι Αραβες. Μνημείο-σύμβολο της πόλης είναι ο Καθεδρικός ναός Mezquita, το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου. Στο αστικό τοπίο της Κόρδοβα ξεχωρίζουν επίσης τα παλάτια Palacio Episcopal και Alcazar de los Reyes Cristianos, η γέφυρα Puente Romano, η αναθηματική στήλη Triunfo de San Rafael και ο πύργος Calahorra.
Fast Info
ΔΙΑΜΟΝΗ
Στη Σεβίλλη προτείνονται τα ξενοδοχεία «Hotel Puerta de Sevilla» (0034 954 987270, www.hotelpuertadesevilla.com) και «Hotel Alcantara» (0034 954 500595, www.hotelalcantara.net). Στην Γρανάδα τα ξενοδοχεία «Villa Oniria» (0034 958 535358, www.villaoniria.com) και «Hotel Carmen de Santa Ines» (0034 958 226380, www.carmensantaines.com). Στην Κόρδοβα τα ξενοδοχεία «Hotel Mezquita» (0034 957 475585, www.hotelmezquita.com) και «Hotel Albucasis» (0034 957 488989, www.hotelalbucasis.com).
ΦΑΓΗΤΟ
Στη Σεβίλλη δειπνήστε στα εστιατόρια «La Albahaca» και «La Cueva», στη Γρανάδα στα εστιατόρια «El Agua» και «Bodegas Castaneda», ενώ στην Κόρδοβα στα εστιατόρια «Bodega Campos» και «Taberna San Miguel».
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s