Σύμβολο ανανέωσης!

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Δύσκολα βρίσκει κανείς να πει κάτι για το Βερολίνο που να μη μοιάζει χιλιοειπωμένο.

Γεγονός ωστόσο παραμένει ότι η γερμανική πρωτεύουσα αποτελεί πλέον σύμβολο αναγέννησης και όχι ανελευθερίας. Το κύμα δημιουργικότητας και εξέλιξης που άρχισε να σαρώνει τη μητρόπολη της Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους, έχει μετατρέψει σήμερα το Βερολίνο σε μια κλασική και μοντέρνα συνάμα ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, ιδανική για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις.
Η Πύλη του Βρανδεμβούργου Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης
Οποια κι αν είναι πάντως τα ενδιαφέροντά σας, το Βερολίνο θα σας καλύψει απόλυτα. Συνδυάζοντας αρμονικά όλες τις νέες τάσεις και προτάσεις στη μόδα, την τέχνη, το design, τη γαστρονομία και τη μουσική, το μητροπολιτικό κέντρο της Γερμανίας προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ενώ τα πάμπολλα ενημερωμένα μουσεία, οι όμορφες πλατείες, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τα διάφορα ιστορικά μνημεία και οι εκλεκτές γκαλερί της πόλης βοηθούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το Βερολίνο από μια άλλη σκοπιά, την πολιτιστική.
Οι σημαντικότερες μαρτυρίες της πολυτάραχης ιστορίας της πόλης είναι η Πύλη του Βρανδεμβούργου, το Reichstag (το Γερμανικό Κοινοβούλιο), το Checkpoint Charlie, η πλατεία Alexander Platz με τον πανύψηλο Πύργο Τηλεπικοινωνιών και το Ρολόι του Κόσμου, το Γερμανικό Ιστορικό Μουσείο (Deutsches Histori-sches Museum), ο Καθεδρικός Ναός Berliner Dom, τα κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Friedrichstrasse και της Potzdamer Platz, το θέατρο Wintergarten Variete, τα υπολείμματα του Τείχους, το παλάτι Charlottenburg και το Νησί των Μουσείων. Προορισμοί με ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό βάρος στην καρδιά της πόλης, που έλκουν την πλειονότητα των επισκεπτών.
Εκτός όμως από τη μεγάλη ποικιλία σε αξιοθέατα και την πλούσια πολιτιστική ζωή, η γερμανική πρωτεύουσα φημίζεται για τον underground χαρακτήρα της, την έντονη νυχτερινή ζωή και τις αναρίθμητες προτάσεις διασκέδασης. Ενα πράγμα είναι πάντως σίγουρο: στο Βερολίνο κανείς δεν πλήττει…
Fast Info
ΔΙΑΜΟΝΗ
Στο Βερολίνο συστήνονται τα ξενοδοχεία «Adlon Kempinski» (0049 30 22610, www.kempinski.com), «Regent Berlin» (0049 30 20338,www.regenthotels.com), «Hotel Lux 11» (0049 30 936280, www.lux-eleven.com), «Estrel» (0049 30 68310, www.estrel.com) και «Aldea» (0049 30 246460, www.hotel-berlin-aldea.de).
ΦΑΓΗΤΟ
Στο Βερολίνο μπορείτε να δειπνήσετε στα εστιατόρια «Paris Restaurant», «Dachgarten Restaurant», «Hasir Restaurant» και «Petrocellis».
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s