Σε ρυθμούς Samba!

ΡΙΟ ΝΤΕ ΖΑΝΕΙΡΟ

Το Ρίο δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ίσως η ωραιότερη σκηνικά πόλη στον κόσμο.

Δαντελωτές ακτές, τροπική βλάστηση, χρυσαφένιες παραλίες, καταπράσινοι λόφοι που σβήνουν στα καταγάλανα νερά του Ατλαντικού – ένας επίγειος παράδεισος. Δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι του Ρίου (οι carioca), χαριτολογώντας, υποστηρίζουν πως τις πρώτες έξι μέρες ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και την έβδομη αποκλειστικά την πόλη τους!
O Καθεδρικός Ναός Sao Sebastiao. Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης

O Καθεδρικός Ναός Sao Sebastiao.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης
Είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς το Ρίο και τον κόσμο του. Ζωντάνια, κέφι, έντονος ερωτισμός και ξέφρενοι ρυθμοί χαρακτηρίζουν κάθε στιγμή της ζωής των κατοίκων αυτής της πόλης, που διασκεδάζουν όλον τον χρόνο – όχι μόνο την περίοδο του διάσημου Καρναβαλιού. Στο Ρίο, το κλίμα είναι πάντα hot!
Η νυχτερινή ζωή της πόλης είναι τόσο ελκυστική όσο και οι πολυσύχναστες παραλίες Copa-cabana και Ipanema που απλώνονται μπροστά σε μια σειρά πολυτελών ξενοδοχείων και καταστημάτων. Σύμβολο του Ρίο το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor), στην κορυφή του λόφου Corcovado.
Η πανοραμική θέα της πόλης και της γύρω περιοχής από τον λόφο Corcovado είναι όλα τα «λεφτά»! Οποιος επισκέφθηκε το Ρίο και δεν ανέβηκε στον λόφο Corco-vado, δεν έχει δει τίποτα από την πόλη του Καρναβαλιού.
Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, το σύμβολο του Ρίο. Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης

Το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, το σύμβολο του Ρίο.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης
Κι ο κατάλογος με τα αξιοθέατα του Ρίο δεν έχει τέλος: «προσκύνημα» στο γήπεδο Maracana, σουλάτσο στην κεντρική εμπορική λεωφόρο Αvenida Rio Branco, ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο και στο Αυτοκρατορικό Παλάτι, επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Sao Sebastiao, ανάβαση στον γρανιτένιο λόφο Pao de Acucar… Κι όλα αυτά είναι μόνο λίγες από τις εικόνες που θα δείτε στην πόλη του Ρίο Ντε Ζανέιρο, τον ιδανικό προορισμό που συνδυάζει ξεκούραση και διασκέδαση.
Fast Info

ΔΙΑΜΟΝΗ
Στην πόλη του Καρναβαλιού συστήνονται τα ξενοδοχεία «Atlantis Copacabana Hotel» (005521 25211142, www.atlantishotel.com.br), «Copa Sul Hotel» (005521 32029450, www.copasul.com.br), «Copacabana Rio Hotel» (0055 21 22679900, www.copacabanariohotel.com.br) , «Copacabana Palace» (005521 25487070, www.copacabanapalace.co.br) και «Mercure Arpoador» (005521 32229600, www.mercure.com.br).
ΦΑΓΗΤΟ
Στο Ρίο ντε Ζανέιρο, για να έχετε ένα γρήγορο γεύμα, αναζητήστε τα lanchonetes (σνακ μπαρ με ποικιλία πρόχειρων φαγητών) ή τα churrascarias (εστιατόρια που σερβίρουν κυρίως ψητό κρέας). Συστήνονται τα εστιατόρια «New Natural», «Via Sete», «Zuka» και «Sobrenatural».
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s