Αυτοκρατορική γοητεία!

ΒΙΕΝΝΗ

Για τη Βιέννη, ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο και δεν μπορεί να αποδώσει ακόμα και στο ελάχιστο την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί η μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Κομψή, λαμπερή, νοσταλγική, αλλά και μοντέρνα, η πάλαι ποτέ αυτοκρατορική Βιέννη σας περιμένει να «χορέψετε» μαζί της ένα ρομαντικό βαλς στις όχθες του Γαλάζιου Δούναβη. Ενώ οι άνθρωποί της -φιλόξενοι και ευγενικοί- θα φροντίσουν με τον καλύτερο τρόπο να σας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι.
Το άγαλμα της Αθηνάς έξω από το αυστριακό Κοινοβούλιο.   Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης

Το άγαλμα της Αθηνάς έξω από το αυστριακό Κοινοβούλιο.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσάκης
Στην all-times classic φιλόμουση πολιτεία των Αψβούργων, εύκολα μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την τέχνη και τη μουσική της. Αγοράστε εισιτήρια για την Κρατική Οπερα και αφεθείτε στις κλασικές μελωδίες του Motzart και του Strauss. Ξεναγηθείτε σε μεγαλοπρεπή αυτοκρατορικά παλάτια (Hoffburg, Schonbrunn, Belvedere) και σε γοτθικές εκκλησίες (Καθεδρικός Ναός Αγίου Στεφάνου) που διατηρούν ζωντανές τις μνήμες από το κοντινό ένδοξο παρελθόν της πόλης. Εξερευνήστε τα καταπληκτικά μουσεία και τις ενημερωμένες γκαλερί της Βιέννης και θαυμάστε τους ανεκτίμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς που κρύβουν.
Η αυστριακή πρωτεύουσα, όμως, δεν είναι μόνο υψηλή τέχνη – είναι μια «πολυεπίπεδη» πόλη. Αφιερώστε χρόνο για σικ αγορές στις φημισμένες boutiques της Ringstrasse και της Kaertnerstasse, απολαύστε στα διάσημα βιενέζικα καφέ ένα εκπληκτικό γλυκό Strudel ή Sachertorte, ανεβείτε στη γιγάντια ρόδα του λούνα παρκ Prater και περπατήστε με χαλαρή διάθεση δίπλα στις όχθες του Δούναβη και στα πράσινα μονοπάτια του πάρκου Stadtpark. Ο Motzart ισχυριζόταν ότι «…και μόνο να βρίσκεσαι στη Βιέννη είναι διασκέδαση…». Εσείς τι λέτε;
Fast Info
ΔΙΑΜΟΝΗ
Στη ρομαντική Βιέννη επιλέξτε να μείνετε στα ξενοδοχεία «Hotel Boltzmann» (0043 1 35450816, www.hotelboltzmann.at), «Hotel Goldene Spinne» (0043 1 7124486, www.goldenespinne.at), «Hotel Arkadenhof» (0043 1 3100837,www.arkadenhof.com) και «Hotel Park Villa» (0043 1 3675700,www.parkvilla.at).
ΦΑΓΗΤΟ
Για αξέχαστες γευστικές απολαύσεις συστήνονται τα εστιατόρια «Steirereck», «Tian Vienna», «Gourmet Restaurants Freyenstein», «Restaurant Imperial» και «Das Turm».
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s