Γίνετε πιο αυθόρμητοι στα ταξίδια σας!

Γίνετε πιο αυθόρμητοι στα ταξίδια σαςΤι να αποφεύγετε και τι να κάνετε

Ο περισσότερος κόσμος δε μπορεί να διαχωρίσει την έννοια του ταξιδιού από τον… προγραμματισμό και το σχεδιασμό.

Αυτές οι λέξεις πηγαίνουν συνήθως μαζί… σαν τους Χιώτες!

Διαφοροποιηθείτε!

Αν αυτό που αναζητάτε είναι αξέχαστες διακοπές και αναμνήσεις, τότε ο αυθορμητισμός είναι αυτό που αναζητάτε.

Βέβαια, αυτό είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς από το να το κάνει, όμως κάπως πρέπει να γίνει η αρχή!

Σύμφωνα δε, με δημοσίευμα του Budget Travel, δε χρειάζεται να αδειάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό για να το πραγματοποιήσετε.

Να πώς θα καταφέρετε να γίνετε λίγο πιο αυθόρμητοι στα ταξίδια σας:

– Αποφύγετε να διαβάζετε κριτικές για αξιοθέατα και εστιατόρια: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι εμπειρίες είναι… υποκειμενικές και το να βασίζετε το ταξίδι σας στη γνώμη κάποιου άλλου (που δεν γνωρίζετε πόσο αξιόπιστος κριτής είναι) ενδέχεται να σας οδηγήσει σε σύγχυση και απογοήτευση. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας.

– Περιπλανηθείτε έξω από τα «δεδομένα»: Πολλοί ταξιδιώτες δεν απομακρύνονται από την περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο τους, που συνήθως βρίσκονται πολύ κοντά στα διάσημα τουριστικά αξιοθέατα. Με αυτόν τον τρόπο «χάνετε τα καλύτερα». Αντί αυτού, επιλέξτε ένα ξενοδοχείο μακριά από τα τουριστικά μέρη, όπου έχετε περισσότερες πιθανότητες να συναντηθείτε με ντόπιους, παρά με… άλλους τουρίστες σαν κι εσάς! Μπορείτε να δείτε τα αξιοθέατα, αλλά να πάρετε και μια πιο αληθινή γεύση από την περιοχή που επισκέπτεστε.

– Δοκιμάστε τη μέθοδο του «δείπνου»: Υπάρχουν ορισμένες πόλεις ή περιοχές που δε γίνεται να μην επισκεφθείς τα διάσημα τουριστικά τους αξιοθέατα. Για παράδειγμα δε γίνεται να πάει κανείς στη Ρώμη για πρώτη φορά και να μη δει το Κολοσσαίο. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο του «δείπνου». Επιλέξτε ένα αξιοθέατο ως «κυρίως» και στη συνέχεια δύο επιπλέον μέρη με πιο «τοπικό χρώμα και άρωμα» ως «συνοδευτικά» για την ημέρα σας. Για «επιδόρπιο» επιλέξτε κάποια συναυλία ή μουσικό γεγονός της περιοχής ή το στέκι κάποιου διάσημου συγγραφέα.

– Αξιοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις: Εμπιστευθείτε τη μύτη σας για την τοπική κουζίνα. Ακούστε τι σάς λένε οι ντόπιοι και πού επιλέγουν να συχνάζουν. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για οτιδήποτε ασυνήθιστο μπορεί να προκύψει. 

– Μη διστάζετε να ρωτάτε τους ντόπιους: Ρωτήστε τους ποια είναι τα αγαπημένα τους εστιατόρια, σε ποιες γειτονιές συχνάζουν και πού επιλέγουν να πιουν το ποτό τους.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s