Το Big Ben ζήλεψε τον Πύργο της Πίζας και πήρε κλίση; Κι όμως!!!

Το Big Ben ζηλεψε τον Πυργο της Πιζας και πηρε κλιση; Κι ομως!!!

Φαίνεται ότι ζήλεψε κάτι από τη δόξα του πύργου της Πίζας, ο ύψους 96 μέτρων πύργος του Βρετανικού Κοινοβουλίου, ο οποίος βυθίζεται ανομοιόμορφα στο έδαφος, γεγονός που του δίνει μια ελαφριά κλίση προς τα βορειοδυτικά.
«Η κλίση είναι πλέον ορατή. Μπορείτε να τη δείτε αν σταθείτε στην Parliament Square και κοιτάξετε ανατολικά, προς τον ποταμό. Άκουσα τουρίστες να τραβούν φωτογραφίες σχολιάζοντας: «Δεν νομίζω πως είναι εντελώς ίσιος». Και είχαν δίκιο», δήλωσε ο επίτιμος καθηγητής και ερευνητής Τζον Μπέρλαντ.
Perierga.gr - Το Big Ben πήρε κλίση
Η κλίση έχει αυξηθεί από το 2003 και σήμερα φτάνει τις 0,26 μοίρες. Στο υψηλότερο σημείο του πύργου η απόκλιση από την κάθετο φτάνει περίπου το ένα μέτρο.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε όταν έγινε μια μελέτη με αφορμή την κατασκευή μιας νέας γραμμής του μετρό του Λονδίνου. Πιθανολογείται, χωρίς όμως να υπάρχουν απτές αποδείξεις, ότι η κλίση του Big Ben οφείλεται σε διάφορες εργασίες που έγιναν στο παρελθόν, όπως η κατασκευή ενός υπόγειου γκαράζ τη δεκαετία του 1970 ή η επέκταση μιας γραμμής του μετρό.
Perierga.gr - Το Big Ben πήρε κλίση
Λόγω της κλίσης του Big Ben παρατηρήθηκαν ρωγμές στους τοίχους και στο ταβάνι σε ορισμένα σημεία της Βουλής των Κοινοτήτων. Το Ανάκτορο του Ουεστμίνστερ, τμήμα του οποίου αποτελεί το Big Ben, στεγάζει τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων.
Πηγή: perierga.gr
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s