Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε…

Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...Νο. 19: Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς – Ταξίδια που αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει στη ζωή του

Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 19. Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς

Το εντυπωσιακό σύμπλεγμα καταρρακτών του ποταμού Νιαγάρα, βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ της καναδικής επαρχίας του Οντάριο και της Νέας Υόρκης.

Οι καταρράκτες αποτελούνται από δυο μεγάλα τμήματα, που χωρίζονται από το νησί Goat και είναι οι οι καταρράκτες Horseshoe, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην καναδική πλευρά των συνόρων, και των Americans Falls στην αμερικανική πλευρά. Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται επίσης στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους με το νησί Luna.

Πριν από 18.000 χρόνια το βόρειο Οντάριο ήταν καλυμμένο από πάγους, πάχους 2-3 χιλιομέτρων. Με την υποχώρηση των παγετώνων τεράστιες ποσότητες νερού άρχισαν να ρέουν, δημιουργώντας τη λίμνη Erie, τον ποταμό Νιαγάρα και τη λίμνη Οντάριο. Μέσω των γκρεμών του Νιαγάρα το νερό καταλήγει στον Ατλαντικό ωκεανό.

Η λέξη Νιαγάρας προέρχεται από το όνομα μιας πόλης των Ινδιάνων Iroquois, που λέγεται Οngniaahra και σημαίνει «το σημείο της γης που έχει κοπεί στα δυο».

Παρότι δεν έχουν εξαιρετικά μεγάλο ύψος, έχουν ωστόσο εντυπωσιακό πλάτος. Περισσότερα από 6 εκατομμύρια κυβικά πόδια (168.000 m³) νερού πέφτουν κάθε λεπτό, σε περιόδους υψηλής ροής και σχεδόν 4 εκατ. κυβικά πόδια (110.000 m³) κατά μέσο όρο.

Θεωρούνται οι πιο ισχυροί καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική και είναι φημισμένοι, όχι μόνο για το μαγευτικό τοπίο που συνθέτουν, αλλά και ως πολύτιμη πηγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής και κάθε χρόνο συγκεντρώνουν εκατομμύρια τουριστών, που σπεύδουν να θαυμάσουν το μοναδικό θέαμα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες… http://www.newsbeast.gr/travel/destinations/arthro/586488/ta-101-meri-pou-prepei-na-episkeftheite/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s