Οι νέες τάσεις στον τουρισμό πολυτελείας!

Οι νέες τάσεις στον τουρισμό πολυτελείαςΤι δείχνει η νέα έρευνα των Small Luxury Hotels of the World

Οι Μαλδίβες δημοφιλέστερος προορισμός πολυτελών διακοπών, η Chanel δημοφιλέστερο luxury brand και οι πολυτελείς διακοπές το πιο επιθυμητό προϊόν πολυτελείας, περισσότερο από ότι τα αυτοκίνητα, τα κοσμήματα ή ο ρουχισμός…

Αυτά και άλλα πολλά προκύπτουν από τη νέα έρευνα των Small Luxury Hotels of the World (SLH). Σε έρευνα που διεξήχθη σε επισκέπτες SLH ξενοδοχειών ανά τον κόσμο, τα Small Luxury Hotels of the World αποκαλύπτoυν τις πιο σημαντικές τάσεις στον τομέα των προϊόντων πολυτελείας, υπογραμμίζοντας τα νέα ήθη του ταξιδιού πολυτελείας, τις αγαπημένες μπράντες των πολυτελών ειδών ταξιδιού, καθώς επίσης και το πώς η κατανάλωση της πολυτέλειας έχει αλλάξει κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η κατανάλωση της πολυτέλειαςΑπό το σύνολο των ερωτηθέντων, η μεγάλη πλειοψηφία ανέφερε ότι κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η κατανάλωση των προϊόντων πολυτελείας έχει αυξηθεί πιο σημαντικά στον τομέα του ταξιδιού (62 %) , της τεχνολογίας (62 %) και σε αυτόν του φαγητού και του ποτού (60 %). Η κατανάλωση πολυτελών προϊόντων υγείας και ομορφιάς έχει, αντίστοιχα, αλλά σε μικρότερο ποσοστό (51 %).

Οι Ρώσοι ερωτηθέντες καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση των προϊόντων πολυτελείας, κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, με ποσοστά που αγγίζουν το 90% στους τομείς του ταξιδιού, του φαγητού και του ποτού, και 80 % στον τομέα της τεχνολογίας. Επιπρόσθετα, οι ερωτηθέντες που προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές (BRIC) σημειώνουν αύξηση κατανάλωσης στα προϊόντα υγείας και ομορφιάς ( 64% Λατινική Αμερική, 64 % Κίνα και 86% Ρωσία).

Τουρισμός Πολυτελείας
Όταν ζητήθηκε από τους ερωτηθέντες να επιλέξουν μόνο ένα είδος πολυτελείας, η πιο δημοφιλής επιλογή ήταν οι διακοπές πολυτελείας (42%) , ακολουθούμενη από το “μια αξέχαστη εμπειρία” (40%) , υπογραμμίζοντας σαφώς την προτίμησή τους για διακοπές πολυτελείας ή για μια εμπειρία σε σχέση με άλλα υλικά αντικείμενα πολυτελείας, όπως τα αυτοκίνητα, τα κοσμήματα και ο ρουχισμός. Μοναδική εξαίρεση ο Καναδάς, με τους Καναδούς ερωτηθέντες να επιλέγουν σε ποσοστό 58% ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Από την άποψη των αγαπημένων προορισμών πολυτελών διακοπών, οι Μαλδίβες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση (13%), ακολουθούμενες από ιταλικούς και γαλλικούς προορισμούς (12% και 11%, αντίστοιχα).

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποτέλεσαν δε, τις μοναδικές αγορές-πηγές της έρευνας, στις οποίες οι Μαλδίβες δεν συμπεριλαμβάνονται στους τρεις κορυφαίους πολυτελείς προορισμούς πολυτελείας, αφού και οι δύο προτιμούν ευρωπαϊκούς προορισμούς, ιδιαίτερα στη Γαλλία (22% και 23% αντίστοιχα για τις ΗΠΑ και τον Καναδά). Όταν ζητήθηκε στους ερωτηθέντες να προσδιορίσουν τα πιο σημαντικά στοιχεία των διακοπών πολυτελείας, οι πιο δημοφιλείς επιλογές ήταν οι Πέντε Αστέρων Παροχές καθώς και οι Αυθεντικές Εμπειρίες, (28% και 26%). Αντίθετα οι ερωτηθέντες προερχόμενοι από τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική έδωσαν λιγότερη έμφαση στις Παροχές 5 Αστέρων και περισσότερη στις Αυθεντικές Εμπειρίες (39% και 36% αντίστοιχα), ενώ οι Βρετανοί επέλεξαν τις Πέντε Αστέρων Παροχές έναντι οποιουδήποτε άλλου στοιχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί δήλωσαν ότι ο σημαντικότερος παράγοντας που τους επηρεάζει στην επιλογή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου είναι το “ένα σπίτι μακριά από το σπίτι μας” (30%) , παράγοντας επίσης σημαντικός τόσο για τους Κινέζους (27 %) όσο και τους Λατινοαμερικανούς (22%). Βρετανοί και Αμερικανοί δίνουν μικρή έμφαση στην ανάγκη για ένα «σπίτι μακριά από το σπίτι» (10% και 11% αντίστοιχα), στοιχείο που ενδεχομένως δηλώνει ότι είναι πιο δεκτικοί να αποποιηθούν την καθημερινότητά τους όταν ταξιδεύουν.

Το Προσωπικό Service αναδεικνύεται επίσης σημαντικό, ιδιαίτερα για τους Αυστραλούς και τους Αμερικανού, αγγίζοντας ποσοστά το 26% και 24% αντίστοιχα (έναντι του 17 % που αποτελεί και το μέσο όρο). Ένα απομονωμένο beach resort είναι η απάντηση των περισσότερων στο πώς φαντάζονται τις διακοπές πολυτελείας, συγκεντρώνοντας το 43%. Οι παραλίες ωστόσο ελκύουν λιγότερο τους Λατινοαμερικάνους με την πλειοψηφία τους να προτιμά “ένα state -of – the- art ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης” (36% σε αντίθεση με το μέσο όρο του16%).Τα eco καταλύματα είναι δημοφιλή στους προερχόμενους από τις ΗΠΑ, με σχεδόν το ένα τρίτο τους (30%) να τα κατατάσσουν ως πρώτη τους επιλογή (σε σύγκριση με το μέσο όρο του 14%). Αντίστοιχα οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι επέδειξαν μια αδυναμία στα εξοχικά αρχοντικά, ενώ Κινέζοι και Ρώσοι παρουσίασαν μια μεγαλύτερη από το μέσο όρο προτίμηση στα Spa & Wellness Resorts.Αναφορικά με τις δαπάνες στα ταξίδια πολυτελείας, το 84 % των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα είναι διατεθειμένο να δαπανήσει περισσότερα από 2000 λίρες για ένα πολυτελές weekend. To 55% των Kινέζων αποφάνθηκε ότι θα επέλεγαν να δαπανήσουν λιγότερες από 1000 λίρες για ένα πολυτελές Σαββατοκύριακο , ενώ στον αντίποδα, σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των ερωτηθέντων Ρώσων δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα από £ 2000 για ένα πολυτελές διήμερο. Οι Γάλλοι από την άλλη έδειξαν τη μεγαλύτερη προθυμία να ξοδέψουν ένα μεγάλο ποσό για μια γευστική εμπειρία για δύο με το 63% από αυτούς να δηλώνουν ότι προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερο από 200 ευρώ (σε σύγκριση με το μέσο όρο του 43 %).

Αγαπημένα πολυτελή brands

Όταν ζητήθηκε στους ερωτηθέντες να καθορίσουν τα αγαπημένα τους luxury brands, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο έμειναν πιστοί στην εθνικότητά τους, επιλέγοντας Hermes (με τη Louis Vuitton να ακολουθεί) και Mulberry, αντίστοιχα. Τα γαλλικά brands ωστόσο κατέκτησαν, επί του συνόλου, την κορυφή της λίστας προτίμησης με τη Chanel να ανακυρρήσεται κορυφαίο luxury brand.

Η έρευνα διεξήχθη τον Αύγουστο του 2013. Συμμετείχαν περισσότεροι από 800 επισκέπτες SLH ξενοδοχείων ανά τον κόσμο. Στόχος: ο εντοπισμός των συνηθειών πολυτέλειας και η καταγραφή των επιθυμιών των πελατών των SLH ξενοδοχείων.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s