Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε…

Νο. 10: Βενετία, Ιταλία – Ταξίδια που αξίζει κανείς να Τα 101 μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε...πραγματοποιήσει στη ζωή του

Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 10. Βενετία, Ιταλία

Χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών, που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες, η Βενετία, βρίσκεται στην ομώνυμη ελώδη λιμνοθάλασσα, που απλώνεται κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ των εκβολών των ποταμών Πάδου και Πιάβε.

Ολόκληρη η πόλη και η λιμνοθάλασσα που τη φιλοξενεί είναι στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Kατά το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, η Δημοκρατία της Βενετίας υπήρξε πολύ μεγάλη ναυτική δύναμη, καθώς και πολύ σημαντικό κέντρο εμπορίου και τέχνης. Παράλληλα, αποτέλεσε ορμητήριο για τις Σταυροφορίες και τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Στη Βενετία αναπτύχθηκαν αρκετά καλλιτεχνικά κινήματα, ιδιαίτερα στην περίοδο της Αναγέννησης, ενώ η πόλη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της συμφωνικής μουσικής και της όπερας και είναι η γενέτειρα του Αντόνιο Βιβάλντι.

Τα κτίρια της πόλης είναι χτισμένα πάνω ξύλινους πασσάλους, που έχουν τοποθετηθεί πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ακόμα άθικτοι, ακόμα και μετά από αιώνες καταβύθισης.

Η Βενετία έχει πλούσιο και ποικίλο αρχιτεκτονικό ύφος, με γνωστότερο το Γοτθικό Ρυθμό. Η Βενετική Γοτθική αρχιτεκτονική είναι ένας όρος που δίνεται σε ένα Βενετσιάνικο κτιριακό ρυθμό, που συνδυάζει τη χρήση της μυτερής Γοτθικής αψίδας με βυζαντινές και οθωμανικές επιρροές.

Ο τουρισμός είναι από τον 18ο αιώνα η κινητήριος δύναμη στον τομέα της οικονομίας της Βενετίας. Φημίζεται τόσο για την ομορφιά και τη μοναδικότητα του τοπίου της, όσο και για την αρχιτεκτονική και τις τέχνες. Η πόλη δέχεται έναν μέσο όρο 50.000 τουριστών την ημέρα .

Ανάμεσα στα δημοφιλή της αξιοθέατα είναι η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το Μεγάλο Κανάλι και η πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Το περίφημο Καρναβάλι της Βενετίας, η Μπιενάλε και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι μόνο λίγες από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των τουριστών.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s