Ανακαλύψτε το κινηματογραφικό Παρίσι!

Ανακαλύψτε το κινηματογραφικό ΠαρίσιΠοια μέρη ενέπνευσαν τους σκηνοθέτες

Η πόλη του φωτός είναι διάσημη εκτός των άλλων και για τις γραφικές της τοποθεσίες, όπου έχουν γυριστεί γνωστές σκηνές ταινιών του ευρωπαϊκού και διεθνούς κινηματογράφου.

Ας δούμε λοιπόν ποια μέρη ενέπνευσαν τους σκηνοθέτες των ταινιών αυτών.

Quai de MontebelloΟ Gene Kelly κάνει καντάδα στην Leslie Caron στο «An American in Paris». Σε αυτό το φυσικό σκηνικό ο διάσημος σκηνοθέτης Woody Allen απέτισε φόρο τιμής όχι μία, αλλά δύο φορές. Πρώτα στο «Everyone Says I Love You» και πιο πρόσφατα στην ταινία «Midnight in Paris».

Rue Montagne Ste GenevieveΜιλώντας για το «Midnight in Paris» αυτό είναι το σημείο που ο Owen Wilson βρίσκεται κάθε βράδυ την ώρα που το ρολόι χτυπάει 12 στην γαλλική πρωτεύουσα, περιμένοντας την άμαξα που τον «ταξιδεύει» στη δεκαετία του ’20.

Rue Chappe


Μετά από ένα μοναδικό τραγούδι και χορό, η Leslie Caron και ο Gene Kelly τελικά συνθέτουν την τελευταία σκηνή του «An American in Paris». Η στιγμή της συμφιλίωσης έρχεται στην οδό Chappe, κάτω από την εκκλησία της Sacré Cœur. Από τότε τα σκαλοπάτια της οδού έγιναν το αγαπημένο σημείο για το γύρισμα ταινιών του Hollywood και χρησιμοποιήθηκαν σε αμέτρητες από αυτές, όπως οι «Paris Blues», «Forget Paris» και «An Education».

Rue des Trois Freres
Στο νούμερο 56 της οδού Rue des Trois Freres ζούσε η αγαπημένη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Amelie» και στο μαγαζάκι ακριβώς δίπλα έκανε τα ψώνια της. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του καταστήματος αγάπησε τη νέα αισθητική που δόθηκε στο μαγαζί του από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ταινίας και αποφάσισε να το διατηρήσει έτσι. Κράτησε μάλιστα και την πινακίδα «Maison Collignon» που κρεμάστηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων πάνω από την τέντα του.

Rue Paul Albert
Λίγο πιο πάνω στον λόφο και συγκεκριμένα στη γωνία με την οδό Muller θα βρείτε το σημείο που στην ταινία «French Kiss» οι Meg Ryan και Kevin Kline αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους, μετά τον καυγά που είχαν καθώς κατέβαιναν την οδό Paul Albert, που βρίσκεται στα αριστερά.

Bir Hakeim Bridge


Αυτή η γέφυρα αποτελεί ένα χαρακτηριστικό σημείο της πόλης και έχει χρησιμοποιηθεί σε «σκοτεινές» σκηνές του κινηματογράφου. Αποτέλεσε το σκηνικό για το πονεμένο ουρλιαχτό του Marlon Brando στην πρώτη σκηνή της ταινίας «Last Tango» και έχει εμφανιστεί επίσης στις ταινίες «Munich» και «Inception» του Spielberg.

Place de Marche Ste Catherine
Σύμφωνα με την ταινία «The Bourne Identity» το σημείο αποτελεί την έδρα της οργάνωσης Treadstone, όπου αδίστακτοι πράκτορες της CIA συνωμοτούν για να πιάσουν και να σκοτώσουν έναν αθώο. Όσο όμως προσποιείστε ότι είστε ένας απλός τουρίστας, δεν κινδυνεύετε!

Nemours
Αν οι υπόλοιπες σκηνές της ταινίας «The Tourist» ήταν τόσο καλές όσο και η πρώτη, τότε θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες. Δυστυχώς η ταινία «έπεσε» λίγο, όταν το σενάριο απομάκρυνε τους πρωταγωνιστές από το Παρίσι. Παρόλα αυτά το να δείτε την Angelina Jolie να φτάνει στην βεράντα του Nemours για να πάρει το πρωινό της, αξίζει πολύ.

Pont d’Arcole


Στο σημείο αυτό ο Jack Nicholson στην ταινία «Something’s Gotta Give» παραδέχεται στον εαυτό του ότι είναι ερωτευμένος, ακριβώς τη στιγμή που η Diane Keaton φτάνει με το αυτοκίνητο της για την δακρυσμένη επανένωση του ζευγαριού.

Rue MouffetardΕίναι ο δρόμος που φιλοξενεί την πιο γραφική αγορά του Παρισιού. Εκεί η Meryl Streep βρίσκει τα συστατικά για τις πρωτοποριακές γαστρονομικές της εκπλήξεις στην ταινία «Julie and Julia».
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s